torsdag 10 april 2014

Alvik-Svanbergaskolan

Ett matematikproblem från slalombacken

19 kommentarer:

  1. Wilma & Signe29 april 2014 00:38

    Vi tänker så att ni i åkte hemmifrån 08:00 och det tar 1 h 40 min att åka så klockan är 09:40 när ni kommer fram. Sammanlagt så tar ni + 1 h 5 min rast. Då blir klockan 10:45. Och ni åker till klockan 16:00. Mellan 10:45 och 16:00 så är det 5 h 15 min. 5 h 15 min = 315 minuter dividerat med 11. För det tar 11 minuter för ett åk. 315 dividerat med 11 = 29 om man avrundar uppåt. 29 x 3 = 87. Svar: 87 åk samanlagt.
    // Wilma & Signe

    SvaraRadera
  2. Jag lägger först ihop alla timmar dom var i slalombacken. Och då fick jag det till 6 timmar och 20 miuter. Sen måste man ta bort pausen och då blev det 6h 20min-1h och 5min=5h och 15min. Avrunda 5h och 15min till minuter och då blev det 315min. Sen räknar vi 315/11=28,636363636363 så vi avrundade det till 29. Sen tog vi 29x3=87.
    Svar: 87 åk sammanlagt.

    // Tove

    SvaraRadera
  3. Hej!!!
    Jag tänker såhär:

    Om de börjar åka till slalombacken klockan 08.00 och det tar 1 timme och 40 minuter att åka dit börjar de åka slalom 09.40. De är där till klockan 16.00. Det är sammanlagt 6 timmar och 20 minuter som de är där. Men sedan tar de en paus i 1 timme och 5 minuter. Då ÅKER de 5 timmar och 15 minuter.

    Sedan räknade jag ut hur många minuter det är, vilket är 315 minuter. Efter det tog jag 315 dividerat med 11. Det är 28,636363636363..... så jag avrundade det till 29. Alltså åker en person ungefär 29 gånger. För att räkna ut hur många gånger de åkte allihop sammanlag tog jag 29 multiplicerat med 3 och det är 87.

    SVAR: De åker 87 gånger sammanlagt.

    //Junia
    P.S. Kul problem:):):)

    SvaraRadera
  4. Jag tänker att man tar bort 1h och 5min från 6h och 20min.
    Då får du 5h och 15min.
    Sen avrundade vi de till minuter och då blev det 315 min.
    Sen tog vi 315 dividerat med 11 och det blev 28,63636363636363....
    Så vi avrundade det till 29.
    Då fick vi ut att en person åkte 29 varv.

    Svar: 87 varv tillsammans!

    //Tindra

    SvaraRadera
  5. Jag tönker så att ni i åkte hemmifrån 08:00 och det tar 1 h 40 min att åka så klockan är 09:40 när ni kommer fram. Sammanlagt så tar ni + 1 h 5 min rast. Då blir klockan 10:45. Och ni åker till klockan 16:00. Mellan 10:45 och 16:00 så är det 5 h 15 min. 5 h 15 min = 315 minuter dividerat med 11. För det tar 11 minuter för ett åk. 315 dividerat med 11 = 29 om man avrundar uppåt. 29 x 3 = 87. Svar: 87 åk samanlagt.
    // Amanda e

    SvaraRadera
  6. de var där i 8 timmar men det går bort 2 timmar så det blir 6 timmar. på en timme tar det 5,5 varv. så då tar man 5,5 x 6 = 33. och sen har vi 40 minuter och 5 minuter kvar då lägger vi ihop de så det blir 45 minuter då tar man bort det från 6 timmar. 45 minuter har de åkt 4 varv ungefär. så de har åkt samanlagt 29 varv. men om man ska vara riktigt noga så tog det 28,6 varv. // David o

    SvaraRadera
  7. 8.00 åker hemifrån
    9.40 framme
    10.45 rast slut
    åker sidor i 5h och 15 min
    16.00 åker hem

    5x60=300
    300+15=315
    315x3=945
    945/11=87

    Svar: De åker 87 åk tillsammans.

    SvaraRadera
  8. glömde en sak alla åkte 28,6 men det är lite lättare att ta 29. de är ju 3 så då tar ju man bara 3 x 29 = 87. // David o

    SvaraRadera
  9. Jag tänker så här: Om din familj börjar 08:00 är ni framme 09:40 och ni åker 5h 15 min och då tar ni rast i 1h 5 min då blir den 10:45 jag tog 5.60=300 och sen tog jag 15 min med 300+15=315 sen tog jag det dividerat med 315/11= 28,636... och det är unge fär 29 //Sebbe

    SvaraRadera
  10. oj 29x3=87 //Sebbe

    SvaraRadera
  11. 8:00 åker de hemifrån och kommer fram 9:40.
    De tar rast till 10:45. Åker skidor i typ 15 timmar och 15 minuter. Åker hem kl 16:00.

    5 timmar är 300 minuter. 5h + 15 min är 315. 315/11=29 per person. Tillsammans är det 87 åk.

    Erik/svanberga

    SvaraRadera
  12. 08:00 åker det hemmifrån och är där 09:40. det tar rast till 10.45 och åker skidor i 5h 15 min. de åker hem 16.00.
    5x60=300
    300+15=315
    MAX BRODIN
    315x3=945
    945/11=87

    SvaraRadera
  13. 8:00 åker de hemifrån
    9:40 är de framme
    rasten är slut 10:45
    det åker skidor i 5h och 15 min
    det åker hem 16:00
    5x60 = 300
    300 + 15 = 315
    315x 3= 945
    945/11 = 87
    / Rasmus

    SvaraRadera
  14. Tja!
    Jag börjar med att räkna ut så timmen blir till noll 16-8=8. så de är borta i 8 timmar.
    8:00h+1h40min=9:40. De är framme klockan 9:40.
    9:40+1h5min=10:45. De tar paus till klockan 10:45.
    10:45+5h15min=16:00. de är 5 timmar och 15 minuter i backen.
    515min/2=257,5 minuter åker en person för de tar 11 minuter upp för backen och 11 ner så jag delar på två.
    sen tar jag gånger tre för de är tre personer. 257,5x3=772,5

    Mvh:

    Mr Salo

    SvaraRadera
  15. 5h 15 min åktid 5h=300+15 min=315 min 315 min åktid 315/11=28,6363636364 avrunda till 29 29x3=87
    87 åk tillsammans.
    Teo M

    SvaraRadera
  16. Ni åker 08.00 och det tar 1 timme och 40 minuter att åka. Så ni är där 09.40. Och ni tar paus 1 timme och 5 minuter. Då är klockan 10.45 15 min. Från klockan 10.45 till 16.00 är det 5 timmar. 60 minúter är en timme. 5 timmar är 300 min och 15 minuterna. så ja tog 315/11 eftersom det tog 11 minuter att åka upp. 315/11= 29 och sen 3.29 för ni var 3 så det blir 3.29=87 så det blir 87 åk tillsammans
    ////kristoffer.

    SvaraRadera
  17. jag fick 315 så här jag 300 +15 = 315
    sen gorde jag så här 315/11 =29
    sen 29.3 =87
    joakim

    SvaraRadera
  18. de åker 8:00 de börjar åka hem 16:00
    resa 1 h 40 min
    rast 1 h 5 min
    1h+1h=2h
    8-2=6h
    1h=60min
    60min-40min=20min
    20min-5min=15min
    6:00-0:45=5:15
    de har kvar 5h 15min att åka =315 minuter
    de kan börja åka 10:45
    315/11=28,63636363636364 och det avrundar jag till 29
    29x3=20+20+20=60 och 9+9+9=27
    60+27=87
    svar: de åker sammanlagt 87 åk
    Mvh Isak

    SvaraRadera
  19. Vilket bra problem! Blev väldigt sugen på att åka skidor igen :)

    SvaraRadera