fredag 14 mars 2014

Matematikproblem från Alvik




Lycka till!

15 kommentarer:

  1. 130/0,8=162,5
    Det tar 162,5 sek för Hilma att springa fram och tillbaka på en sjumanna plan
    /Johan från Svanbergaskolan

    SvaraRadera
  2. Vi tänker och vi förklarar så här:
    1sek=1,6m
    65/1,6=49,6
    40,6/2=20,3
    ///Amanda w & Juliette

    SvaraRadera
  3. Jag tänker och förklarar så här:
    0,5 sekunder är lika med 0,8 meter.
    5 sekunder är åtta meter, 65 fram och 65 tillbaka är 130 meter
    8/130=16,3
    Gustav Svanberga

    SvaraRadera
  4. Jag tänker och jag förklarar så här: 1 sekund = 1,6 m. 65/1,6=40,6 40,6/2=20,3
    /Isak, svanberga skola.

    SvaraRadera
  5. Jag tänker så här.

    0,8x2=1,6
    65/1,6=40,62
    40,62x2=81,24.
    Svar: 81,20 sekunder

    Mvh
    Johannes

    SvaraRadera
  6. Jag har tänkt såhär och jag förklarar såhär: 0,8+0,8= 1,6
    0,5+0,5= 1 sek.
    65 delat på 1,6 är 40,6 sen delade jag den på 2. Och det blev 20,3. Så då springer Hilma 20,3 på 65 meter
    // Från Amanda E

    SvaraRadera
  7. Wilma och Signe26 mars 2014 06:21

    vi testade själva och det tog då 23 sekunder för honom att springa 130 meter.
    vi tänker då att 1sekund=1,6 meter 65/1,6=40,6 40,6/2=20,3
    efter vi gjorde vårt test lät det här mest rimligt.
    //Signe och Wilma

    SvaraRadera
  8. Jag tror såhär: 65 delat på 1,6 är = 40,6 och man delar på 1,6 för att man det tar 1 sek=1,6 M och sen så är det 46,6 delat på 2 är = 20,3 och man delar på 2 för att man springer fram och tilbacka

    Mitt svar är att jag tror att det tar 20,3 sek för henne att springa "_"

    Mikael Svanberga

    SvaraRadera
  9. Jag tänker och förklarar
    så här:

    65/1,6= 40,6/2= 20,3

    SvaraRadera
  10. jag tänker och jag föklara så här.
    det tar unge fär 28 sekunder att springa fram och tillbacka alltså 14 att springa fram och 14 till backa så det tar 28 sekunder totalt.
    / davido

    SvaraRadera
  11. så här tänker jag
    65/1,6= 40,6/2=20,3

    Rasmus / svanberga

    SvaraRadera
  12. Vi tänkte så här 65+65= 130. Sedan delade vi det med 0,8 för att få reda på hur många 0,8 bitar som går på 130 meter. Det blev 162,5. Sedan multiplicerade vi det med tiden det tog att springa 0,8 m alltså 0,5 s. 162,5 X 0,5 = 81, 25 sek som blev svaret.

    Vi tycker att ni har kommit med många bra lösningar. Hänger ni med i vår lösning på problemet?

    SvaraRadera